3 Kesilapan Tentang Senaman Yang Buatkan Kita Malas Bersenam

Adakah anda sangat berhati-hati tentang diri anda kerana setiap kali anda aktif, anda berasa tidak selesa? Sebenarnya, senaman sangat bagus untuk anda. Senaman untuk jantung yang sihat amat diperlukan oleh diri anda supaya dapat membantu anda mencegah penyakit jantung. Sentiasa kita ingat tentang senaman boleh buat kita kurus tapi sebenarnya itu bukan sebab utama kita senaman.

3 Kesilapan Tentang Senaman Yang Buatkan Kita Malas Bersenam

Bersenam bagus. Perlu hari-hari. Diperlukan oleh otak dan tubuh.

Ada 3 mitos tentang senaman:

1. Bersenam boleh kurus.

Bersenam untuk sihat. Kurus itu bonus. Diet perlu diteliti. Rehat dan tidur perlu diamati. 30% senaman 8% cara diet anda itu yang betul.

2. Berlari atau jogging itu bersenam. 

Ada pelbagai jenis senaman. Mulakan dengan berjalan. Mulakan dengan aktiviti warm up. Berlari boleh sebabkan sakit tubuh. Otak akan rekod kesakitan. Esoknya otak keluarkan alasan. Tidak perlu jogging sebab jogging undang kesakitan. Disebabkan kesakitan itu kita berhenti bersenam dan azam 2018 tersebut terbengkalai.

3. Senaman hujung minggu dah memadai.

Senaman seperti makan. Selagi kita makan selagi itu perlu bersenam. Perlu buat dengan kerab. Mulakan sedikit sedikit. Biar berterusan. Mulakan dengan pasangan. Akan ada sokongan.

Kesimpulannya, kita perlu mengubah pemikiran kita dulu barulah boleh mengubah luaran. Hidup yang sihat akan membantu kita terus bersemangat untuk mengejar impian kita untuk berjaya. Elakkan pemikiran mengawal kita disebabkan kita boleh memberi 1001 alasan untuk elak membuat sesuatu tetapi 1 sahaja semangat yang boleh menepis 1001 alasan tadi jadi teruskan berusaha untuk capai azam kita.

PANDUAN DIET MENGIKUT BERAT PERCUMA!

KLIK GAMBAR DI ATAS

 

 

 

One Comment on “3 Kesilapan Tentang Senaman Yang Buatkan Kita Malas Bersenam”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *