4 Cara Kecutkan Jerawat Tanpa Tinggalkan Parut Dengan 2 Barang Sahaja

Kesan parut jerawat memang akan buat sesiapa sahaja menjadi kurang yakin dengan diri sendiri. Mana tidaknya, nak berdepan dengan orang, mesti nanti orang tegur kenapa muka berjerawat. Oleh itu, jangan risau lagi kerana anda boleh cuba petua berkesan menggunakan timun dan kunyit ini untuk kecutkan jerawat tanpa meninggalkan parut!

 

4 Cara Kecutkan Jerawat Tanpa Tinggalkan Parut Dengan 2 Barang Sahaja

1.Parutkan Timun

Timun mengandungi kandungan tinggi kalium, magnesium dan silikon yang sangat berguna untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Sebab itu banyak terdapat rawatan spa yang berasaskan timun.Letakkan timun pada kulit untuk melegakan sunburn juga.

2. Campur bersama kunyit

Kunyit merupakan satu antiseptik dan ajen anti-bakteria semulajadi dan boleh dijadikan satu disinfectantyang berkesan. Sekiranya anda mengalami luka, anda boleh menaburkan sedikit serbuk kunyit ke atas tempat yang terkesan untuk mencepatkan proses penyembuhan.

Kajian telah membuktikan bahawa pengambilan kunyit dalam diet pemakanan boleh mengurangkan kadar kolestrol dalam badan. Masalah kolestrol berlebihan dalam badan boleh menyababkan masalah kesihatan yang lain. Antaranya adalah masalah jantung dan darah tinggi.

3. Gaulkan sehingga sebati

4. Inilah hasilnya. Boleh letak di wajah anda.

Kesimpulannya, terdapat banyak khasiat kunyit yang merangkumi kesihatan. Anda boleh mendapatkan khasiat-khasiat ini dengan masukkan kunyit ke dalam diet

Kredit : Nauf Safuan

Jom Joint Channel Telegram Wanny : Wanny Telegram

Follow & Like FB : Wanny Facebook

Instagram : Wanny Instagram

One Comment on “4 Cara Kecutkan Jerawat Tanpa Tinggalkan Parut Dengan 2 Barang Sahaja”

  1. I have checked your page and i have found some duplicate content, that’s why
    you don’t rank high in google, but there is a tool that can help you to create 100% unique content, search for:
    boorfe’s tips unlimited content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *