4 Cara Selfie Nampak Kurus & Cantik ! Jom Belajar

Siapa yang tidak suka selfie? Saya suka,hehe, Bukan susah nak selfie agar kita nampak kurus dan menawan didalam gambar agar dapat like banyak di facebook dan instagram. Malangnya, banyak gadis yang masih salah ketika berpose ketika hendak foto selfie. Jadi tak pelik kalau post selfie yang salah buatkan like kita tak banyak.

4 Cara Selfie Nampak Kurus & Cantik ! Jom Belajar

1. Pencahayaan (Lighting)

Semasa ambil gambar pastikan anda dapat lighting yang mencukupi. Tak terlalu terang atau terlalu malap (deem). Jika terlalu cerah, burn gambar tu nanti. Maksudnya bahagian belakang gambar akan jadi sangat cerah dan tak cantik. Kalau tak cukup cahaya pulak gelap la muka anda. So kena elakkan ambik gambar dalam kawasan yang kurang pencahayaan.

Saya suggest guna natural light! Hasilnya lebih nyata dan realistik. Kalau pakai lampu LED atau flash light pun boleh tapi kena tahu angle pencahayaan yang betul. Jangan main tibai je. Nanti merata shadow. Bukan apa shadow ni cantik on certain angle selfie ja. Terlebih over tak cantik. Nampak macam try too hard sangat. Elakkan ye!

2. Biar double chin Tak terlihat, arahkan pandangan lurus ke depan. 

Double Chin boleh menjadi masalah besar dan mengurangkan penampilan anda jika anda tidak duduk dengan sempurna semasa mengambil gambar.Perlulah Mengarahkan pandangan ke arah hadapan Untuk kelihatan lebih anggun, angkat kepala sedikit sambil selfie!

3. ANGLE KAMERA

Inilah rahsia nak gambar nampak kurus, nampak menarik dan mesra kamera. Kedudukan kamera semasa ambil gambar sangat penting ya! Kalau salah tempatnya anda boleh nampak tembam dalam gambar. Bahkan kedudukan badan juga boleh buat gambar anda nampak lebih kemas (clean).

Sila ambil berat perkara ni dan jangan main-main. Sebab bila nak ambil gambar keluarga mahupun secara individu kedudukan kamera akan tentukan apa yang anda nak sampaikan melalui gambar anda.

4. Jangan Silangkan Tangan Kedepan

Apabila selfie, biasanya ramai gadis suka mengsilangkan lengan anda ke depan dada untuk kelihatan sejuk. Tetapi anda tahu, jika anda menyeberang lengan anda ke bahagian depan dada, ia sebenarnya meliputi keindahan badan anda terutama bahagian atas.

Jika anda tidak yakin dengan bentuk badan yang sedikit besar maka anda boleh ejas di sekelilingnya dengan mengiringkan badan anda semasa selfie. Dengan cara ini, leher anda akan kelihatan lebih langsing dan garis tubuh anda terutamanya bahagian atas akan kelihatan lebih menarik.

PANDUAN DIET MENGIKUT BERAT PERCUMA!

KLIK GAMBAR DI ATAS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *