5 Tabiat Pagi Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

tabiat

1 Minum Air Putih Diwaktu Pagi

Air putih ataupun kita panggil Air Masak ini bukan sahaja mampu menurunkan berat badan malah mampu membantu membuang toksin badan kita bila diminum waktu pagi.

Untuk pengetahuan anda pagi diwaktu pagi badan walaupun kita tidak haus tetapi sebenarnya tubuh kita terhidrasi sewaktu kita tidur

Malah air putih juga boleh membantu meningkatkan metabolisma badan agar bekerja secara optimise

2 Mulakan Hari Anda Dengan Makanan Sihat

Untuk makan pagi boleh ubah cara permakanan dari kuih muih/nasi lemak kepada buah-buahan(nak lagi sedap boleh tambah dengan yogurt).

Selain buah boleh juga Breakfast pagi dengan tinggi protein seperti 2 biji telur rebus sahaja.

Paling penting, jauhi makanan manis ketika sarapan kerana ia boleh meninggikan kadar insulin dan secara tidak langsung menaikkan lagi selera makan anda untuk hari tersebut

3 Elakkan Breakfast Bersama Gajet

Setiap kali breakfast lagi seronok menonton Youtube/Facebook dan sebagainya. Tetapi tabiat ini boleh menyebabkan kita tidak sedar kuantiti breakfast kita.

4 Buangkan Tabiat Menimbang

Apabila anda stres, paras kortisol akan menigkat, dan salah satu fungsi kortisol ini adalah menyimpan lemak dalam perut. Stres juga merendahkan kadar metabolisme tubuh.

Setiap pagi yang kerap dilakukan adalah menimbang berat badan. Ini kerana anda ingin lihat hasil dari DIET yang telah dilakukan selama ini mennampakkan hasil tetapi yang sebagusnya kita menimbang 3 bulan sekali sahaja ini kerana tabiat ini akan mengelakkan tabiat dan emosi yang boleh mengganggu fokus kita untuk menurunkan berat badan

5 Lakukan Senaman Ringan Setiap pagi(stretching)

Maka dengan melakukan senaman regangan, seseorang lebih cenderung berasa gembira dan ini meningkatkan kesan hormon yang positif dalam tubuh. Selain itu, ia juga membantu melancarkan pengaliran darah, sekaligus menjadikan tubuh lebih bertenaga. Bila rasa bertenaga, kita pun kurang ‘mengidam’ untuk makan macam-macam makanan yang tak sihat.

Dapat sesuatu hari ini? Jangan lepaskan peluang dapatkan Panduan Bakar lemak PERCUMA bernilai RM100 SEKARANG

3 Comments on “5 Tabiat Pagi Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *