7 Tips Bakar Lemak Tanpa Bersenam Mudah Dibuat

Sinarkurus.com

Lemak tepu mudah dikenali dari bentuknya yang padat seperti lilin dan banyak dijumpai pada produk yang berasal dari haiwan seperti daging merah , mentega , atau tenusu asli . Pada sumber tumbuh2an , ia didapati pada minyak kelapa dan minyak sawit .

Saya Nak share sedikit 7 Tips Bakar Lemak Tanpa Bersenam Mudah Dibuat

Tips Bakar Lemak Tanpa Bersenam Mudah Dibuat 1

Nak turunkan berat hati kena kental tapi tak bermakna sampai tak mkn tau. Yang penting amalkan rutin pemakanan yg teratur dan sihat.

Tips Bakar Lemak Tanpa Bersenam Mudah Dibuat 2

Jangan mudah rasa give up, teruskan usaha sehingga kita berjaya.

Tips Bakar Lemak Tanpa Bersenam Mudah Dibuat 3

Jangan rasa stress ketika berdiet kerana itu tidak membantu dlm diet seharian. Berdiet lah mcm mana pun tp kalau tetap stress… ermmm sia2 namanya.

Tips Bakar Lemak Tanpa Bersenam Mudah Dibuat 4

Ajar diri utk ubah cara pemakanan sbb kita yg perlu paksa diri utk lakukan bkn org lain Sbb yg nak turunkan berat itu kita.

Tips Bakar Lemak Tanpa Bersenam Mudah Dibuat 5

Jangan mulakan dgn ayat sebegini lg ESOK2 LAH AKU START DIET, HARINI JE AKU MKN PUAS2 ayat ni sgt2 tak membantu sbb esoknya bila kita nak start diet blk, mesti x jd punye. Sbb ayat kt atas tu juga lah nnti kte gunakan berkali2 kan… Jadi, tak start2 lh diet kte smpi bila2. huhu?

Tips Bakar Lemak Tanpa Bersenam Mudah Dibuat 6

Nak berdiet??? Pasak dalam minda semai dalam jiwa dan mulakan. ?? Tp jgn diet yg pakai taram shj tau, rajinkan diri utk tgk menu apa yg bersesuaian utk kita ambil agar diet seimbang dan sihat.

Tips Bakar Lemak Tanpa Bersenam Mudah Dibuat 7

Nasi pun boleh diambil dlm diet sehari so jgn rasa sedih2 ok. Ikutkan Rosma juga hari2 mkn nasi & minum teh tarik tau.

Semoga bermanfaat dan dapat membantu membakar lemak dengan cepat ya 🙂

2 Comments on “7 Tips Bakar Lemak Tanpa Bersenam Mudah Dibuat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *