Nak Hilangkan Buncit(FlatTummy)? Ikut 5 Tips Ni

perut kempis

Ramai di antara kita mempunyai masalah berat badan yang berlebihan dan menurut kajian, Malaysia adalah di antara negara yang mempunyai rakyat yang paling obes.Tidak dinafikan terdapat banyak cara dan tips untuk menguruskan badan dan telah berjaya melakukannya, tetapi di bahagian perut masih boroi dan menggeleber. Perut menggeleber, tentu sekali tidak seksi bukan?

Nak Hilangkan Buncit(FlatTummy)? Ikut 5 Tips Ni

1. Minum Air Putih

Air berguna untuk menurunkan berat badan, kenapa kami katakan begitu? Kerana air tidak memiliki kalori, karbohidrat atau protein. Jadi bagi anda yang suka mengambil minuman yang berkalori tinggi seperti minuman bersoda, mocha, kopi atau teh dan air berkalori lainnya, kami mencadangkan agar anda menggantikan air berkalori kegemaran anda tersebut dengan air putih.

2.  Makan perlahan-lahan

Mengunyah makanan dengan cepat atau bahasa kasarnya, ‘gelojoh’ akan membuatkan makanan tidak dapat dihadam dengan baik dan anda akan berasa ingin terus makan selagi perut tidak senak. Sekiranya anda dapat mengunyah makanan secara perlahan-lahan, ia akan membantu anda untuk mengambil sedikit kalori setiap kali anda makan. Sekurang-kurangnya 20 minit akan diperlukan untuk perut mendapat isyarat dari otak bahawa anda sudah kenyang dan berhenti dari terus mengunyah.

3.  Makan tak Berulang Air

Time makan sila jauhkan diri anda dari air. Itu memang selalu perlu dipraktiskan, kalau ada pun lepas habis makan 30 minit  baru minum air tak pun kalau dah tersedak untuk elakkan buncit.

4.Bertungku

Benda ni macam pelik tapi ini yang perlu kitabuat, setiap kali 1st period mesti ambil strerika then gosok kat perut. Jangan iron tengah pasang kat elektrik. Ala-ala bertungku sebenarnya, cuma zaman sekarang memang payah kan nak bertungku. Macam ni, panas kan iron @ sterika tu dulu. Lepas dah rasa panas dan lampu kat iron tu dah padam, off suis dan sapu la kat perut. Kat seluruh kawasan perut dengan beralaskan towel atau blanket, asalkan kain tu tebal sikit dan dapat seram kepanasan ke perut. Boleh juga pakai kain batik, tengak atas ketahanan perut uolz macam mana. Kalau first time nak try, memang rasa terkejut sikit. Lama-lama dah biasa ok lah. Sebenarnya tu untuk lega kan period cramps tiap-tiap bulan. Boleh jugak jadi tips kempiskan perut sebab kalau tak period cramps pun amalkan jugak.

5.Pakai Corset

Ada sesiapa tahu apa korset? Saya pasti semua orang tahu apa itu korset. Korset adalah sejenis seluar untuk kedua-dua lelaki dan wanita berbentuk seperti pembalut, yang digunakan dibungkus rapat di dada, perut dan pinggul, supaya selepas menggunakannya badan akan terlihat langsing dan terutama pada perut tidak kelihatan kembung.  Sangat membantu untuk kempiskan perut dalam masa singkat. boleh cuba

Berminat nak dapatkan corset? KLIK DISINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *